6bb2f6147344ad4b92669813e49ea96ec9f7074ab6e543212358076a669813e49ea96ec9f7074a3156441989c524b3fef24cc0c67b44549f60e23c67f45d286bb2f6147344ad4b920d548cb91e27d36215b6e5432123e6cd8d970952e4de0672c

zondag 5 mei 2019

Sambal van HEX



Nu het nieuwe oogstseizoen er weer aan komt, is het tijd om de diepvries leeg te maken. Er lagen nog veel pepers. Vorig jaar heb ik een paar potjes sambal gemaakt, die erg in de smaak vielen, vooral bij alle muzikanten die wij over de vloer hebben. De potjes zijn allang op.
Tijd om  nieuwe potjes te maken. Hiervoor volgde ik het succesrecept (ha,ha) dat ik vorig jaar heb gevolgd. Als je op de volgende link klikt, kom je bij het recept terecht: sambal van HEX

Ik maakte 2 1/2 keer de hoeveelheid van wat in het bovenstaand recept beschreven staat.



Pepers, gember, knoflook en uien worden grof gesneden in de keukenmachine gedaan. Het kan ook met de hand, dan moet alles heel fijn gesneden worden.


Fijngesneden door de keukenmachine.
Vervolgens wordt deze pepermassa even gebakken in olie en worden suiker, ketjap, kerrie en limoensap toegevoegd. Dit wordt even kort meegebakken. Ik verwijs nogmaals naar bovenstaande link, waar de werkwijze precies beschreven is.

Het resultaat is 10 potjes van 106 ml, ongeveer 150 gram per potje.


Ben benieuwd hoe lang we hier over doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten