Met de foto van het gehaktbrood uit het boek 'de grote oven van van Boven' van Yvette van Boven, en een potje zelfgemaakte chutney zat ik - samen met 10 andere finalisten - in de finale. Deze vond plaats in de SMEG-showroom in Amsterdam georganiseerd door de uitgeverij Nijgh samen met SMEG.
Wat een middag! Geopend werd met een glas champagne en een enthousiaste speech van Yvette, voorzitter van een vijfkoppige jury. Daarna de Yvette-schort om en beginnen maar!
Alle gerechten op de foto's moesten gepresenteerd worden aan de jury. Thuis konden we alles, voor zover mogelijk voorbereiden. In de showroom werd de laatste hand aan de gerechten gelegd. Het was een gezellige drukte met leuke en enthousiaste mensen.
Er werd hard gewerkt |
Concentratie! |
Klaar voor de presentatie |
Helaas heb ik geen foto's gemaakt van alle andere gerechten. Dat ben ik, in alle drukte, vergeten. Maar mooi waren ze en lekker! Als het gerecht gepresenteerd was, konden we ervan proeven. Ik weet nu al welke gerechten ik nog meer uit het kookboek ga maken.
Het moment suprême: het aansnijden van het gehaktbrood:
Gelukt, precies door een verborgen eitje gesneden. En volgens Yvette, een perfect gekookt eitje.
Aansnijden van het gehaktbrood voor de juryleden |
Hier maakt Jacqueline_kookt_en_ bakt aanstalten om haar taartje te presenteren |
En zo togen we , met een mooie ervaring rijker, weer naar huis!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten