HEX - passie voor zelfmaken

Op deze blog kun je lezen wat ik allemaal kook, bak en ontdek. Deze ervaringen deel ik graag en ik hoop hiermee anderen te inspireren!

woensdag 18 juni 2025

de daslookolie en azijn zijn klaar

›
  Half april schreef ik een blog over een experiment: het  maken van daslookolie - en azijn.  Hier is te lezen, hoe ik dit gedaan heb: recep...
donderdag 12 juni 2025

Het blijft een klein wonder: vlierbloesemsiroop maken

›
Ik vind het nog steeds wonderlijk hoe je van de bloesem van de vlier, zulke lekkere siroop kunt maken. Er is weinig voor nodig: alleen vlier...
1 opmerking:
maandag 12 mei 2025

op zoek naar vlierbloesem

›
  Omdat het al een paar dagen prachtig weer is en ik lees dat er alweer vlierbloesems geplukt worden, ging ik vandaag op pad. Nou, bij ons i...
vrijdag 18 april 2025

experiment: daslookolie - en azijn

›
  Vorige week waren wij in Zuid-Limburg in de Savelse Bossen. Langs de paden zie je overal daslook. Soms al in de bloei. Af en toe wandel je...
1 opmerking:
woensdag 16 april 2025

Leven als een pre-pensionada: tijd om daslookboter te maken

›
  Deze week waren we in Zuid-Limburg. En aangezien ik nu met pre-pensioen ben( en mijn man al lang gepensioneerd), gingen we op een dinsdag....
maandag 3 maart 2025

Echt lekkere wortelstampot

›
  In de winter maken we 1 keer wortelstampot. Het is wel lekker, maar daar is het dan ook wel meegezegd. Ik dacht: dat moet toch beter kunne...
vrijdag 21 februari 2025

in de oven gegaarde zalm

›
  Ik ben eraan gewend om een moot zalm in een pan te bakken. Voor mezelf bak ik hem 7 minuten, waarbij ik de zalm 1 keer omkeer. De zalm is ...
›
Homepage
Internetversie tonen
Mogelijk gemaakt door Blogger.