Net iets te lang laten bakken, maar ze waren wel lekker |
Bij het eten van curry's is het heel lekker om wat brood te hebben. Het lekkerste brood daarbij vind ik naanbrood of zelfgemaakt platbrood.
En dat is zo eenvoudig te maken! Naarmate je het vaker doet, worden ze steeds mooier en afgestemd op hoe je ze wilt hebben. Echt de moeite waard om uit te proberen.
Deze keer had ik een curry gemaakt met als hoofdingredienten pompoen en linzen. Afgetopt met cashewnoten en natuurlijk met als basis gekaramelliseerde uien, knoflook, gember, kurkuma en currykruiden. Met toevoeging van zelfgemaakte tomatenpassata en een blik kokosmelk.
basis van ui, gember, knoflook, kurkuma en currykruiden |
pompoen wordt even meegebakken |
tomatenpassata is toegevoegd en verse koriander en peterselie |
kokosmelk toegevoegd: de curry is klaar |
Als basis voor het platbrood heb ik het boek van Niki Segnit geraadpleegd.
Een geweldig boek, Op de achterkant van het boek staat beschreven dat dit een boek is bedoeld voor creatieve koks om hun eigen recepten te helpen ontwikkelen. Het is een heel inspirerend boek en een studie waard.
bloem, zout en water |
mengen met een vork |
mooie lapjes worden het niet....... ik moet nog even oefenen |
de eerste lukt niet zo goed (net zoals bij de eerste pannekoek) |
Werkwijze en ingredienten voor 8 platte broodjes
Ingredienten
- 250 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 150 gram warm water
Werkwijze
- doe de bloem en het zout in een kom en vermeng deze met een vork
- maak een kuiltje en giet het warme water in dit kuiltje
- je kunt het nu mengen met een lepel of vork. Ik kneed het af met de hand (een minuut of 2) totdat er een mooi niet al te kleverig bolletje ontstaat (als het te nat is, voeg er dan wat bloem aan toe)
- zet het een half uur, afgedekt met een doek, in de koelkast, zodat het deeg wat kan opstijven en gemakkelijker te hanteren is
- verdeel het deeg in 8 porties, draai er balletjes van en rol het met de deegroller uit tot ronde lapjes. Als ze blijven kleven aan het aanrecht of de deegroller, strooi dan een beetje bloem over het deeglapje heen
- bak deze lapjes in een hete, droge koekenpan tot er buine vlekjes op de onderkant zitten
- keer ze om en bak de andere kant net zo
- dek de broodjes af met een theedoek, terwijl je de rest bakt
- serveer ze meteen!
Dank je wel voor het delen van het recept
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor de reactie en graag gedaan!
BeantwoordenVerwijderen