In plaats van gesneden uien voegde ik toe: zwarte olijven, zongedroogde tomaatjes, gedroogde rozemarijn en geraspte kaas.
Met dit alles belegde ik de 2 broden. Het is lekker om er flink wat kaas op te doen. Dat maakt het brood nog lekkerder.
Vervolgens gaan de broden in de oven.
En je hebt weer 2 heerlijke broden. Eet smakelijk!
Recept voor 2 tomatenolijvenbroden
Ingrediënten
- 500 gram tarwebloem
- 50 gram zachte boter
- 260 ml lauw water
- 1 zakje droog gist (7 gram)
- 1 theelepel suiker
- 12 gram zout
- een flinke handvol zwarte olijven, in 2 stukjes gesneden
- een flinke handvol zongedroogde tomaatjes, in drieën gesneden
- veel geraspte kaas, naar eigen inzicht
- een takje gedroogd of vers rozemarijn
Werkwijze
- doe de bloem en gist in de keukenmachine en vermeng dit
- snijdt de boter in blokjes en voeg deze toe aan de kom
- voeg de suiker toe
- doe het water erbij
- doe dan het zout aan de rand erbij
- laat deze massa met de kneedhaak draaien tot het een compacte bal is die niet kleeft.
- haal de mengkom van de machine en zet deze, met een doek erover heen, op een warme plek (bv dicht bij het fornuis). Laat dit een half uur tot een uur rijzen.
- Kneed het gerezen deeg nog even met de hand door en verdeel het in 2 gelijke stukken
- Rol deze 2 stukken deeg op een bebloemd aanrecht met de deegroller uit tot 2 platte broden
- leg deze platte broden op een, met bakpapier bedekte ovenplaat.
- leg de zwarte olijven, zongedroogde tomaatjes, gedroogde rozemarijn erop
- bestrooi de broden vervolgens met de geraspte kaas
- bak de broden in de oven gedurende 25 a 30 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten