quiche voordat deze de oven in gaat |
zicht vanuit de schuur op de velden, waar de asperges worden geoogst |
De eerste asperges maken wij altijd klassiek klaar. Met gekookte eieren, ham, gebakken aardappeltjes en een mayonaise met verse peterselie en wat citroensap. Botersaus doen wij er nooit bij. Ik heb weleens meegemaakt dat we gasten hadden, waarbij 1 gast de mayonaise gebruikte als botersaus. Ze verdeelde deze over de asperges en at ze met smaak op😐. Ik heb mijn gezicht maar op neutraal gezet.......
Ik koop altijd royaal asperges in, zodat we nog wat overhouden voor bv soep. Of deze keer, om een quiche te maken met zalm.
aspergestukjes zijn verdeeld over het bladerdeeg |
dit is een heerlijk kruidenmengsel dat ik in Duitsland koop |
Ik schreef al vaker over het maken van quiches. In het volgende blogbericht staat de algemene bereidingswijze uitgebreid beschreven: bereidingswijze quiche
Recept en werkwijze voor een asperge-zalmquiche
Ingredienten
- rol bladerdeeg
- overgebleven, gekookte asperges, ongeveer een pond
- 150 gram gerookte zalm
- wat paneermeel of 2 beschuiten
- 1 eetlepel gedroogde peterselie of een klein handje gesneden, verse peterselie
- 1 eetlepel gedroogde voorjaarkruiden (zelf uit te kiezen of van Knorr, zie foto) of een handjevol verse, gesneden kruiden
- zout en peper
- 5 eieren geklopt met een scheut (ongeveer 4 eetlepels) water of room
Werkwijze
- verwarm de oven voor op 180 graden
- bekleed een quichevorm met bakpapier en het bladerdeeg. Verdeel hier wat paneermeel over of 2 verkruimelde beschuiten
- snijd de gekookte asperges in kleine stukjes en verdeel deze over het bladerdeeg
- verdeel de zalm in stukken over de asperges
- doe alle kruiden bij het eimengsel en verdeel dit over de quiche
- snijd het overhangende bladerdeeg weg of verdeel het over de quiche
- bak de quiche, gedurende ongeveer 25 tot 30 minuten, in de oven
Geen opmerkingen:
Een reactie posten