Dat vind ik altijd zo lekker: groenten die gebakken zijn met een sticky saus. Dat is een kleverige, zoetzoute saus die uit de Aziatische keuken komt. Tijd om het eens zelf te maken.
Noedels met sticky saus, vegetarische kipstukjes, ui, paprika, spinazie, geroosterde sesamzaadjes en bosui
Ik startte met het kort bakken van vegetarische kipstukjes, waarbij ik halverwege de helft van de sticky saus liet meebakken. Vervolgens haalde ik deze sticky kipstukjes uit de pan en karamelliseerde ik daarin de uien en bakte er vervolgens de paprika's in. Op het eind deed ik hier de rest van de sticky saus bij. Dit alles haalde ik uit de pan. Vervolgens roerbakte ik kort de spinazie. Ondertussen kookte ik de noedels. Bij de spinazie werd alle gebakken groenten en de sticky kipstukjes toegevoegd. En dit alles werd geserveerd met geroosterde sesamzaadjes en stukjes bosui. Heerlijk! Naar believen kan nog zout en peper worden toegevoegd.
Hierop zijn natuurlijk allerlei varianten mogelijk.
Recept en werkwijze voor sticky saus (voor 4 personen)
Ingredienten
- 1 teentjes fijn gesneden knoflook
- ongeveer 3 cm gember, fijngesneden
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels sweet chilisaus
- 1 1/2 eetlepel lichte basterdsuiker
Werkwijze
Doe alle ingredienten bij elkaar in een schaaltje en roer dit goed door elkaar
Geen opmerkingen:
Een reactie posten