Na lange tijd, wilde ik weer eens proberen om wafels te maken. Ik heb een Krups-wafelapparaat, maar je kunt met allerlei wafelijzers deze wafels maken.
Ik maakte eenvoudige traditionele wafels.
Het was wel even uitproberen:
Ook de volgende lading ging nog niet helemaal goed:
En dit is het resultaat:
Recept voor 11 traditionele wafels
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 10 gram bakpoeder
- halve theelepel zout
- 75 gram suiker
- 100 gram boter
- 2 eieren
- 1/2 liter melk
Werkwijze
- meng bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom
- roer de eieren er, 1 voor 1, door
- smelt de boter en roer deze door de deegmassa
- voeg dan de melk, beetje bij beetje, toe en roer goed door
- laat dit beslag een uur op kamertemperatuur rusten
- verhit het wafelijzer
- kwast het wafelijzer in met zachte boter of olie. De tweede en volgende keren blijven invetten, maar heel licht
- giet het beslag erin
- laat dit 4 a 5 minuten bakken
- haal de wafel eruit
Geen opmerkingen:
Een reactie posten