6bb2f6147344ad4b92669813e49ea96ec9f7074ab6e543212358076a669813e49ea96ec9f7074a3156441989c524b3fef24cc0c67b44549f60e23c67f45d286bb2f6147344ad4b920d548cb91e27d36215b6e5432123e6cd8d970952e4de0672c

zaterdag 9 december 2017

niet te evenaren worstenbroodjes



Ik heb er een gewoonte van gemaakt om het kookprogramma van Yvette van Boven te volgen. Heel sfeervol en er komen leuke ideeën, recepten en weetjes langs. Elk kookprogramma komt er wel weer iets naar voren, wat ik nog niet wist.
Inmiddels heb ik ook wat kookboeken van haar.  En maakte ik haar saucijzenbroodjes uit het boek 'home made winter', zoals zij ze noemt. Ik vind het meer worstenbroodjes. Lekker dat ze zijn!


Ik maakte de worstenbroodjes van biologisch rundergehakt. Wat duurder dan het gewone gehakt, maar ik vind dat het geld wel waard. De dieren waar het vlees van afkomstig is, hebben een veel beter leven gehad. Daar betaal ik graag wat meer voor.


In deze worstenbroodjes zitten ingrediënten als kaneel en speculaaskruiden. Daar zou ik niet op gekomen zijn, maar het zijn uitstekendentoevoegingen. Natuurlijk gebruikte ik mijn eigen gemaakte speculaaskruiden en ook mijn eigen gemaakte ketchup (zie de blogberichten hierover).



Alle ingrediënten kunnen bij elkaar in een kom worden gegooid en vervolgens gekneed. Werkelijk super gemakkelijk.
Op de bakplaten heb ik bakpapier gedaan in plaats van de bakplaten in te vetten.


Vervolgens kunnen op de plakjes bladerdeeg rolletjes gehaktmengsel worden gelegd.


En deze worden dichtgevouwen, waarbij de randjes goed worden aangedrukt en nog even met een vork worden ingekerfd.



Dat deed ik 24 keer. Ik haal uit 1200 gram gehakt 24 worstenbroodjes. In het kookboek van Yvette van Boven geeft zij aan dat zij uit 1 kilo gehakt 15 worstenbroodjes haalt. Ik heb dat de eerste keer ook gedaan, maar ik vond ze toen persoonlijk met teveel gehakt gevuld.


Inmiddels was het half 1 's nachts. Te laat om de worstenbroodjes af te bakken. Vandaar dat ik ze heb afgedekt en koeler heb gezet.


Vanochtend heb ik de broodjes ingesmeerd met ei en vervolgens gebakken.



Half uurtje in de oven op 180 graden en klaar!


Als ontbijt worstenbroodjes, heel fout maar onwijs lekker!

Voor het recept verwijs ik naar het kookboek Home made winter van Yvette van Boven: mariette's saucijzenbroodjes. Het recept is ook op internet te vinden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten