6bb2f6147344ad4b92669813e49ea96ec9f7074ab6e543212358076a669813e49ea96ec9f7074a3156441989c524b3fef24cc0c67b44549f60e23c67f45d286bb2f6147344ad4b920d548cb91e27d36215b6e5432123e6cd8d970952e4de0672c

zondag 3 december 2017

snelle speculaaskruiden

We kochten een grote speculaasplank met de afbeelding van een engel. Ik kreeg daarbij de assiociatie van een kerstengel. Speculaas en kerst, gaat dat samen? Ja, dat vind ik van wel: de koude wintermaanden: speculaas en glühwein, kerst......


We willen hem vandaag uitproberen. Toevallig was er deze week op het programma "Binnenstebuiten" een item over speculaaspoppen maken. Dat hebben we eens even goed zitten bekijken. En nu zijn we klaar voor het maken van een grote kerstengel. Tot ik erachter kwam, dat we te weinig speculaaskruiden in huis hebben. Ik heb even rondgestruind op internet en al gauw kwam ik erachter dat het zelf maken van speculaaskruiden niets voorstelt, mits je alle kruiden hiervoor in huis hebt. En dat had ik!


Het recept komt van 'Rutger bakt', maar er zijn talloze recepten van speculaaskruiden te vinden met ieder een ander accent.

Recept voor speculaaskruiden

Ingrediënten
- 8 tl gemalen kaneel
- 2 tl gemalen kruidnagel
- 2 tl gemalen nootmuskaat
- 1 tl gemalen korianderzaad
- 1 th gemalen anijszaad
- 1 tl gemberpoeder
- 3/4 tl gemalen kardemon

Werkwijze
Meng alle kruiden door elkaar en berg dit mengsel luchtdicht op.



Ik maakte meteen een dubbele portie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten