maandag 13 juli 2020

Drogen van kruiden uit de tuin
In mijn tuin staan flinke kruidenplanten. Tijd dus om de kruiden te drogen. Ik maakte bossen van de citroenmelisse, appelmunt, Turkse munt en oregano. 
Deze heb ik ongeveer 2 weken laten drogen, opgehangen onder een afdakje. En toen waren ze echt droog. 

gedroogde appelmunt

De kruiden die ik gebruik voor kruidenthee heb ik van de steeltjes afgeritst met de hand en in een pot gedaan.

De oregano die ik gebruik in gerechten, heb ik ook van de stelen afgerist. Vervolgens heb ik deze in een koffiemolen vermalen. In de volgende link, is meer te lezen over het gebruik en de aanschaf van deze koffiemolen: gebruik van koffiemolenna de eerste maling

Op bovenstaande foto is de oregano nog niet genoeg vermalen naar mijn zin. Ik heb deze nog een keer extra gemalen waarna de oregano fijn genoeg was, naar mijn smaak.

Hieronder is in een filmpje de eerste maling te zien:


En dit is het resultaat:Dit zijn de theekruiden die ik van de winter gebruik om thee van te zetten. Zolang het nog zomer is, gebruik ik deze kruiden vers uit de tuin.


1 opmerking:

  1. Wat leuk dat je je eigen kruidenthee maakt, kun je er misschien eens een blog aan wijden hoe je er kruidenthee van maakt? In mijn keuken staan ook allerlei potjes met gedroogde kruiden maar heb geen idee hoe ik er een lekkere melange van kan maken. Ik ben erg benieuwd.
    Groet,
    Marina

    BeantwoordenVerwijderen