Ik heb altijd sla in huis. Meestal is dat van die gemengde sla die je kant en klaar in de supermarkt in zakjes kunt kopen. Het loopt er vaak op uit dat ik, tot mijn frustratie, een deel van die sla moet weggooien omdat ik ze in die week niet heb gebruikt. En elke week koop ik weer een nieuwe zak. Zonde!
Een tijdje terug was er een zegelactie bij supermarkt Jan Linders, waar je plastic bakjes kan sparen om groenten of fruit in te bewaren. Een beetje vreemde doosjes, vond ik het. Maar ik besloot om er een paar te nemen met vacumeerpomp om uit te proberen.
Ik heb het geprobeerd en het werkt fantastisch! De sla blijft er wekenlang goed in. Hetzelfde heb ik ook gedaan met verse kruiden. Ook daar is het resultaat heel goed. Het enige wat je niet moet doen, is de kruiden of de sla er vochtig in doen. Dan lukt het niet. Ik was dus niks en doe de sla of de kruiden droog in de bakjes, waarna ik ze vacumeer met de vacuümpomp.
|
koriander. De stelen heb ik er voor een deel afgehaald |
|
munt. De stelen heb ik er voor een deel afgehaald |
|
de vacumeerpomp wordt op het doosje gezet, waarna de lucht eruit wordt gepompt met de vacumeerpomp |
Ik ben hier heel blij mee. In een ander blogbericht kun je lezen dat ik kruiden ook bewaar in een vochtige theedoek:
kruiden in theedoek bewaren . Dat is ook mogelijk. Ik vind het vacumeren echter het beste werken. Doe er je voordeel mee! Deze doosjes plus vacumeerpomp zijn vast ook gewoon te koop.
Ik heb een vacumeermachine aangeschaft hiermee kun je niet alleen nieuwe vacumeerzakjes maken, maar ook bestaande verpakkingen vacumeren of opnieuw luchtdicht sluiten, heel handig. Bovendien nemen gevacumerde zakjes minder ruimte in in de vriezer waardoor er meer in de vriezer past.
BeantwoordenVerwijderenKruiden wikkelen in nat keukenpapier en daarna in een plastic zakje in de groente la, blijft 2 weken goed!
BeantwoordenVerwijderenWat een geweldige tip zeg! Ik ken het probleem van sla die niet goed blijft maar al te goed.
BeantwoordenVerwijderen