woensdag 16 april 2025

Leven als een pre-pensionada: tijd om daslookboter te maken

 

Deze week waren we in Zuid-Limburg. En aangezien ik nu met pre-pensioen ben( en mijn man al lang gepensioneerd), gingen we op een dinsdag. Het was prachtig lenteweer en heerlijk rustig. Ik ervaar mijn pre-pensioen als een grote luxe: de werkdruk is weg, ik heb nu de tijd om allerlei dingen op mijn gemak te doen. Tegelijkertijd blijft het lekker druk met alle familie - en sociale bezigheden. 

En zo kwam het dat we, na een wandeling in de Savelse Bossen, op een terrasje zaten met een 12-uurtje. Er lagen leuke bierviltjes: 

de korenwolf: een wilde hamster die weer aan het terugkeren is in Zuid-Limburg

Tijdens de prachtige wandeling in de Savelse Bossen, zagen we velden vol daslook. Sommige paden stonden aan weerszijden vol met daslook:

Het was soms sluip door, kruip door: 

Natuurlijk namen we wat mee naar huis. 

Deze keer maakte ik er daslookboter van, een fluitje van een cent.



 

 Van daslook is ook een heerlijke pesto te maken: daslookpesto

 


Recept en werkwijze van  250 gram daslookboter

Ingredienten

- 250 gram gezouten roomboter

ongeveer 24  blaadjes daslook

 Werkwijze

- zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is

- snijd de daslook in smalle stukjes en vermeng deze, met een vork door de roomboter.

 Lekker op brood bij soep!  

We zagen nog een prachtige roofvogel:


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten