Deze week waren we in Zuid-Limburg. En aangezien ik nu met pre-pensioen ben( en mijn man al lang gepensioneerd), gingen we op een dinsdag. Het was prachtig lenteweer en heerlijk rustig. Ik ervaar mijn pre-pensioen als een grote luxe: de werkdruk is weg, ik heb nu de tijd om allerlei dingen op mijn gemak te doen. Tegelijkertijd blijft het lekker druk met alle familie - en sociale bezigheden.
En zo kwam het dat we, na een wandeling in de Savelse Bossen, op een terrasje zaten met een 12-uurtje. Er lagen leuke bierviltjes:
![]() |
de korenwolf: een wilde hamster die weer aan het terugkeren is in Zuid-Limburg |
Tijdens de prachtige wandeling in de Savelse Bossen, zagen we velden vol daslook. Sommige paden stonden aan weerszijden vol met daslook:
Het was soms sluip door, kruip door:
Natuurlijk namen we wat mee naar huis.
Deze keer maakte ik er daslookboter van, een fluitje van een cent.
Van daslook is ook een heerlijke pesto te maken: daslookpesto
Recept en werkwijze van 250 gram daslookboter
Ingredienten
- 250 gram gezouten roomboter
- ongeveer 24 blaadjes daslook
Werkwijze
- zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is
- snijd de daslook in smalle stukjes en vermeng deze, met een vork door de roomboter.
Lekker op brood bij soep!
We zagen nog een prachtige roofvogel:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten