zondag 16 november 2025

Eten on tour met 'Charl zingt Shaffy'


 Mijn jongste zoon en zijn band treden regelmatig op met de show 'Charl zingt Shaffy'. Hieronder een  impressie van dit optreden. En een vooraankondiging van hun optreden in 'The Tribute: Battle of the Bands': 

 

Als ze in de buurt zijn, verzorg ik het eten voor de band. Het moet gezond zijn en niet te zwaar.  Ze moeten immers een paar uur later optreden. 

Gisteren waren ze in Venray, een half uurtje rijden van ons vandaan. Ik heb me weer kunnen uitleven in de keuken.  

Een salade met geroosterde aubergines is altijd lekker. Ik laat me dan meestal inspireren door Ottolengli of  Sami Tamimi  

 Roosteren van cherrytomaatjes 

De cherrytomaatjes zijn in deze tijd van het jaar (herfst) niet meer zo smaakvol. Ik geef ze een extra smaakpush door ze te roosteren in een voorverwarmde oven van 150 graden gedurende ongeveer 1 1/2 uur. Ze worden dan heerlijk zoet.  

Roosteren van aubergines 

Ook de aubergines rooster ik: Ze worden in 2 cm dikke plakken gesneden en op een bakplaat bekleed met bakpapier gelegd. Vervolgens aan beide kanten ingesmeerd met olijfolie en een snuf zout. De bakplaat gaat in een voorverwarmde oven van 220 graden. Na een half uurtje draai ik de schijven aubergine om en laat ze dan nog ongeveer een half uurtje roosteren in de oven. Wel opletten dat ze niet verbranden! 

 

Onze kleindochter helpt mee!

schijven aubergine  liggen klaar om met olie te worden bestreken en in de oven te gaan

Deze 2 ingredienten vormen de basis voor veel smaak in een salade. Mooie recepten met deze ingredienten zijn in bv de volgende boeken te vinden: 'Simpel' van Ottolenghi en 'Boustany' van Sami Tamimi.g

geroosterde aubergines met ansjovis en oregano, naar recept uit 'Simpel'
 
geroosterde aubergines en tomaatjes en granaatappel, geinspireerd door Boustany

 Voor de muzikanten maakte ik nog een pompoensoep met turks brood en kruidenboter, een curry en een yoghurtsaus met rijst met noten en vruchten. En niet te vergeten: cashewnoten voor over de curry. 


Het is in de smaak gevallen! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten