vrijdag 21 november 2025

kikkererwten wecken: mijn nieuwe inzicht

 

In 2020 schreef ik een blogbericht over kikkererwten, waarin o.a. stond beschreven hoe ik de kikkererwten weckte: blog over kikkererwten  


 Inmiddels heb ik hierover een nieuw inzicht verkregen, waardoor het wecken van kikkererwten veel eenvoudiger is. 


 In plaats van de kikkererwten eerst een nacht te laten weken, kunnen de gedroogde peulvruchten rechtstreeks in de schone weckpot. Deze wordt voor 1/3 met de kikkererwten gevuld en niet meer! De kikkerwten zetten tijdens het weckproces namelijk uit (vullen zich met het water). 

De weckpotten worden met koud water aangevuld tot 2 cm onder de rand met de toevoeging van  een snufje zout. 

Vervolgens worden de potten gedurende 2 uur geweckt op 100 graden.  Uit een pak van 900 gram gedroogde kikkerwten, krijg ik 6 mooie potjes kikkerwten, die kant en klaar zijn voor gebruik en veel beter smaken dan de kikkererwten die kant en klaar in blikjes te koop zijn. Bovendien is het veel voordeliger. 


Voor overige informatie over kikkererwten, verwijs ik naar mijn oude blogbericht:  kikkererwten: vol voedingstoffen

 

2 opmerkingen:

  1. Bij ons ook een succes nummer . Ik weck alle gedroogde bonen idd zonder weken . Ik heb het eens gezien in een amerikaans blog . sindsdien doe ik het zo, ik gebruik het vaak in stoofschotels

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dus 120 min nu en niet de 90 min wecken op 100graden.?

    BeantwoordenVerwijderen