zaterdag 27 mei 2017

limoen-muntsiroop

Ik houd erg van citroen en limoen. Vooral de limoen vind ik een heerlijke frisse smaak hebben. Ik gebruik hem veel om smaken in het eten extra op te laten komen. Ook wat limoen in bronwater vind ik erg lekker.
Deze week kon ik mooie limoenen voor 9 cent per stuk kopen en besloot ik (na het succes van de vlierbloesemsiroop) siroop te maken.
Hiervoor heb ik 20 limoenen geperst. Dit leverde ruim 600 ml limoensap op. Ik heb munt in de tuin staan.
Hiervan heb ik wat blaadjes geplukt.
Vervolgens heb ik bij de limoensap  6oo ml water en 6 ons suiker toegevoegd.  Dit aan de kook gebracht en muntblaadjes toegevoegd.
Vervolgens alles laten afkoelen (een nachtje). Hierna de vloeistof door een theedoek gezeefd. Weer aan de kook gebracht en vervolgens gloeiendheet in gesteriliseerde weckflesjes gedaan.
En dit leverde 5 flesjes van 1/4 liter op! Het is een zeer dorstlessend siroopje geworden. Leuk voor in de zomer.
Wat ik nog niet wist was dat je de weckflesjes op deze manier voor siroop kunt gebruiken. Je kunt de klemmetjes er na een dagje afhalen en alles zit vast!

 Voor wie het leuk vindt, ben ik nu te volgen op Facebook via HEX - passie voor zelfmaken .

2 opmerkingen:

  1. Lijkt me heerlijk! Hoeveel water doe je erbij om het te drinken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Christel, ik doe een bodem limoensiroop in het glas, dan een paar ijsblokjes en dan bronwater. En een blaadje munt om het af te maken. Dat is toch lekker! Natuurlijk kan het ook gewoon zonder ijsblokjes en met gewoon water. Ook lekker. Je moet gewoon even uitproberen wat jij lekker vindt. Succes!

      Verwijderen