vrijdag 9 november 2018

Hexedraad gemaakt van hete pepersZoals ik al in een eerder blogbericht schreef, heb ik de hele zomer peperplanten in een pot buiten gehad. Deze had ik opgekweekt uit de kruidentuintjes van AH.


De plantjes deden het goed. Ik kon tegen het eind van de zomer tot nu toe, begin november, pepers oogsten. Omdat het, een week geleden, wat in de nacht begon te vriezen, plukte ik alle pepers van de planten:

Op deze foto, liggen enkele pepers die ik al eerder had geoogst en al wat ingedroogd zijn.
En nu, een week later, zijn de groene pepers volop bezig om rood te kleuren:

Van groen, naar oranje, naar rood
Het leek mij wel leuk om een keer een peperketting te maken en zo de keuken op te fleuren. Tegelijkertijd drogen de pepers en kan ik, naar behoefte, een gedroogde peper van de ketting afhalen.
Hiervoor zocht ik een mooi natuurlijk draad, een dunne naald met een oog dat groot genoeg was om de draad doorheen te halen. En zo zat ik op mijn vrije vrijdagochtend een Hexedraad te maken.Bij de verse pepers moet de draad door het steeltje of de steelaanzet worden gestoken. Doe je dit door de peper, loop je de kans dat de peper gaat rotten. Bij de gedroogde pepers kan de draad door de peper heen worden gestoken.
En zo reeg ik de ene na de andere peper aan de draad.


Ter decoratie, maakte ik er op het eind een kwast aan. En klaar was de Hexedraad.


De Hexedraad hangt nu, zusterlijk, naast de knoflookstreng. Dat vult elkaar wel aan.Ik ben benieuwd of alle pepers rood worden.  En ik ga ze zeker gebruiken in allerlei gerechten!Geen opmerkingen:

Een reactie posten