zondag 7 februari 2021

Na een barre winterwandeling: tijd voor gebakken camembert met glühwein


 Zoals al een paar dagen was aangekondigd, begon het gisteravond hier in Noordlimburg gestaag te sneeuwen. Vanochtend werden we wakker in winterwonderland....


Een flink pak sneeuw en het bleef nog even doorsneeuwen. Van deze, zo langzamerhand, zeldzame gelegenheid moesten we gebruik maken. Vanmiddag maakten wij een heerlijke wandeling. Soms heel guur, als we de wind tegen hadden. Dat zijn we niet meer gewend. 


Er lag flink sneeuw. Soms zakten we echt weg. Een belevenis! Het schijnt de komende week nog zo te blijven. Voor morgen, als we naar het werk moeten, is dit natuurlijk minder leuk. Mijn school gaat dan voor het eerst, sinds bijna 2 maanden, weer open. We zijn blij de kinderen weer te mogen ontvangen, maar tegelijkertijd ook onzeker over wat het corona-virus, en met name de Engelse variant, teweeg gaat brengen.  We hebben alles goed voorbereid. En nu maar even afwachten wat de wegen doen......... en het virus.......

Na zo'n winterwandeling is het tijd voor iets warm. Een fles gluhwein is zo opengetrokken en opgewarmd. En dat geldt eigenlijk ook voor het bakken van een camembert.


Deze wordt ingekerfd. 


En voorzien van wat honing en tijm.


De camembert kan gewoon in het houten bakje blijven zitten, als hij de oven in gaat. Ik doe het kaasje wel in een ovenschaaltje, omdat hij kan gaan lekken.
Vervolgens gaat deze camembert in een voorverwarmde oven van 180 graden. Ongeveer 12 minuten. Ik zet de oven dan nog 2 minuten op de gril om een mooi korstje te krijgen.


Ik laat hem een paar minuten afkoelen. Met wat bleekselderij en brood heb je een heerlijk hapje. En met gluhwein erbij en een vuurtje in de kachel, ben je zo weer warm!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten