Een schaal met knolselderijpuree ziet er, in mijn ogen, saai uit. Dat geldt trouwens ook voor aardappelpuree als deze in een schaal geserveerd wordt.
Ons kerstdiner bestond onder anderen uit een stoofpotje ree gestoofd in Guinness: een donker Iers bier. Hier past een knolselderijpuree bij. In het boek van Yvette van Boven: 'Home sweet christmas' zag ik eindelijk een aantrekkelijke manier van het serveren van de knolselderijpuree.
De knolselderijpuree wordt helemaal afgekoeld Vervolgens is het heel gemakkelijk om met een ijsschep bollen puree te maken en deze mooi op elkaar in een ingevette ovenschaal te draperen. (Ik weet niet of het ook goed lukt om met de warme puree bollen te vormen).Hier overheen deed ik een mengsel van paneermeel, peper, zout, fijngesneden verse peterselie en wat geraspte Parmezaan.
Vervolgens wordt dit in een voorverwarmde oven van 180 graden 20 minuten gebakken. Mocht de gemengde paneerlaag dan nog niet mooi bruin zijn, kan de gril even worden aangezet. Blijf er dan wel bij kijken, om de gril meteen uit te zetten als het laagje mooi bruin is. Het verbrandt namelijk in no time.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten