Vorige week plukten wij in de bossen van Zuid-Limburg wat daslook. Ik verwerkte ze meteen tot daslookpesto en deed wat potjes hiervan in de diepvries. Hier is te lezen hoe ik de daslookpesto maak: recept daslookpesto.1 potje ontdooide ik vandaag.
Ik maakte er een pestopasta van. Erg lekker. Hiervoor gebruik ik gedroogde pasta die ik, volgens het recept, kook. Vervolgens meng ik er daslookpesto doorheen. Zoveel tot dat de pasta mooi groen kleurt. Op 500 gram pasta, is dat ruim een half potje.
Er door heen meng ik een halve zak rucola. Ook rooster ik een zakje pijnboompitten.
Deze strooi ik over de pestopasta.
En dat was het. Deze pestopasta kan warm, maar ook lauwwarm gegeten worden. Erbij aten wij een geroosterde venkelschotel met room en witte wijn, tomaatjes, plakjes camembert. Een heerlijke maaltijd, vooraf gegaan door pompoensoep in mooie creusetpannetjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten