donderdag 21 augustus 2025

paprika's wecken

 


Een tijd geleden, weckte ik voor het eerst paprika's: alleen paprika's, waarbij verder niets was toegevoegd. Dat heet  'droog wecken'. Het resultaat is heel goed: de smaak is wat intenser. Tijdens het weckproces laten de paprika's veel vocht los, waardoor de massa slinkt en er de paprika's in hun eigen vocht komen te staan. 

Deze papriká-stukjes zijn uitstekend te gebruiken om soep van te maken of om toe te voegen aan een gerecht waarbij paprika nodig is, denk aan bv goulash. Voor gerechten waarbij je de 'bite' van de paprika nodig hebt, zijn deze geweckte paprika's niet geschikt, omdat ze zacht zijn geworden.

Ik heb er veel plezier van gehad. Toen ik deze week mooie paprika's voor een mooi prijsje kon vinden, heb ik er weer een aantal geweckt. Het is supereenvoudig. Ik schreef er al eens eerder een blogbericht over. Klik op deze link, om er meer over te lezen: recept voor wecken van paprika

de te wecken paprika's

paprika's in kleine stukjes gesneden

goed proppen!

deksels en klemmetjes erop

in de weckketel

klaar!


2 opmerkingen:

  1. Hoe lang weck je duren bij welke temperatuur?
    Kan dit ook in jampotjes?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik weck de paprika's op 100 graden gedurende een uur. Je kunt het verder allemaal lezen in de link die in de blog staat.

    BeantwoordenVerwijderen