6bb2f6147344ad4b92669813e49ea96ec9f7074ab6e543212358076a669813e49ea96ec9f7074a3156441989c524b3fef24cc0c67b44549f60e23c67f45d286bb2f6147344ad4b920d548cb91e27d36215b6e5432123e6cd8d970952e4de0672c

dinsdag 10 oktober 2017

dronken peertjes in port


Voor de kerst maakte ik alvast peertjes in port. Het zijn ongeveer 34 peertjes die ik geweckt heb. Ik heb de port wat moeten aanvullen met rode wijn om de weckflessen goed gevuld te krijgen. 
Hier het resultaat van ongeveer 34 peertjes op port voor de kerst. Ik heb ze geweckt in oude 1 1/2 liter weckpotten op 90 graden gedurende 30 minuten. Ik heb de port wat moeten aanvullen met rode wijn om de weckflessen goed gevuld te krijgen. 




Recept voor 1 kilo peertjes op port

Ingredienten
- 1 kilo stoofpeertjes
- 1 fles (3/4 liter) ruby rode port (kan gewoon goedkope port zijn)
- 1 laurierblaadje
- 3 kruidnagelds
- 1 kaneelstokje
- 40 gram (bruine) suiker
- wat citroenschil (zonder het wit)

Werkwijze
- schil de peertjes, laat het steeltje zitten en snijdt de onderkant van het peertje recht (het peertje blijft dan op het bord rechtop staan)
- Doe de peertjes in een pan met de port, kruiden, suiker en citroenschil
- breng dit aan de kook
- laat dit , met de deksel van de pan af, ongeveer 3 kwartier op laag vuur pruttelen
- serveer het warm of koud
Je krijgt dan heerlijke, mooi rode peertjes!

Wecken van de peertjes
Doe de peertjes in gesteriliseerde weckpotten en weck deze gedurende 30 minuten op 90 graden.


1 opmerking:

  1. Vraagje, sudder je de peertjes eerst 3 kwartier en dan in potten om te wecken? Of doe je ze rauw in bokalen en dan wecken.

    BeantwoordenVerwijderen