6bb2f6147344ad4b92669813e49ea96ec9f7074ab6e543212358076a669813e49ea96ec9f7074a3156441989c524b3fef24cc0c67b44549f60e23c67f45d286bb2f6147344ad4b920d548cb91e27d36215b6e5432123e6cd8d970952e4de0672c

woensdag 11 oktober 2017

knapperige wafels


Na lange tijd, wilde ik weer eens proberen om wafels te maken. Ik heb een Krups-wafelapparaat, maar je kunt met allerlei wafelijzers deze wafels maken.
Ik maakte eenvoudige traditionele wafels.
Het was wel even uitproberen:



Ook de volgende lading ging nog niet helemaal goed:


 Maar daarna had ik door hoeveel beslag ik in het wafelapparaat moest doen (per wafel 2 volle juslepels beslag). Dit liet ik 4 minuten bakken.
En dit is het resultaat:

12 grote wafels, die lekker knapperig zijn. Superlekker met bijvoorbeeld warme kersen en slagroom! Ik moest het helaas doen met een 'droge' wafel', maar dat is ook niet verkeerd.

Recept voor 11 traditionele wafels

Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 10 gram bakpoeder
- halve theelepel zout
- 75 gram suiker
- 100 gram boter
- 2 eieren
- 1/2 liter melk

Werkwijze
- meng bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom
- roer de eieren er, 1 voor 1, door
- smelt de boter en roer deze door de deegmassa
- voeg dan de melk, beetje bij beetje, toe en roer goed door
- laat dit beslag een uur op kamertemperatuur rusten
- verhit het wafelijzer
- kwast het wafelijzer in met zachte boter of olie. De tweede en volgende keren blijven invetten, maar heel licht
- giet het beslag erin
- laat dit 4 a 5 minuten bakken
- haal de wafel eruit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten