3 weken geleden, schreef ik dat ik eens een keer op tijd bij was om maggikruid te drogen: drogen van maggi - of lavaskruid. Ik had de hele plant kortgeknipt, waarbij ik er wel op had gelet om de jongste, kleine takjes te laten zitten.
Nu, 3 weken later heb ik er weer een flinke bos vanaf kunnen snijden.
Wat groeit die plant snel, zeg! Als dat zo de hele zomer doorgaat, kan ik aardig wat maggikruid drogen. Dit maggikruid is een heerlijke smaakmaker. Ik gebruik, in de zomer, vaak een hele stengel maggikruid in de soep. Deze laat ik, vanaf het begin, mee koken. De maggi-stengel wordt eruit gehaald als ik de soep verder ga bewerken, bv voordat ik ga pureren.
Nu ik het maggikruid ook in gedroogde vorm heb, kan ik me voorstellen dat ik dit kruid in veel meer gerechten ga gebruiken.
Het maggikruid wordt ongeveer 4 uur op 40 graden in de stockli gedroogd.
Maggikruid is ook prima te drogen door het als een bos op te hangen. Hierover is meer te lezen, door op de volgende link te klikken: drogen van kruiden
Deze keer heb ik het maggikruid fijn gemalen in dat fijne koffiemolentje dat ik pas geleden kocht: vermalen van kruiden.
Het resultaat is een fijn gemalen, intens groen, heerlijk geurend, kruid.
Ik ben benieuwd hoe lang de maggiplant nog doorgroeit en nieuwe stengels blijft maken, waardoor mijn voorraadje maggikruid voor de winter alsmaar groter wordt! Tegen het eind van de zomer zal ik het resultaat laten zien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten