6bb2f6147344ad4b92669813e49ea96ec9f7074ab6e543212358076a669813e49ea96ec9f7074a3156441989c524b3fef24cc0c67b44549f60e23c67f45d286bb2f6147344ad4b920d548cb91e27d36215b6e5432123e6cd8d970952e4de0672c

zaterdag 5 mei 2018

Het snijden en drogen van sappige mango's


Na de minuscule opbrengst van het drogen van paprika's, bleekselderij en wortels (zie hierover de volgende blog: drogen van paprika, wortel en bleekselderij), liet ik de moed niet zakken en gooide nog 5 mango's in de droogmachine stockli. Deze mango's waren goed rijp en vol van smaak. En, ze moesten echt verwerkt worden.


Het snijden van mango's is best lastig. Er is echter een truc voor: snijd langs de pit een stuk van de mango af:

'
Kerf de 2 buitenkantschijven van de mango als volgt in:


Duw het vel naar binnen en de stukjes komen er mooi uit:


Deze zijn vervolgens gemakkelijk van het vel los te snijden.

Bij de binnenkant van de mango, kan het vruchtvlees langs de pit worden weggesneden:




Ook deze kunnen dan in stukjes worden gesneden. De pit gooi je weg.
Zo kon ik 2 bakken van de stockli met mangostukjes vullen.

De mangostukjes worden gedurende ongeveer 10 uur gedroogd in de stockli op een temperatuur van 70 graden. Ik schreef er al eens eerder een blogbericht over en gebruikte daar een andere temperatuur. Het effect is volgens mij hetzelfde: drogen van mango.




Vervolgens heb je een heerlijk zoete lekkernij, die je kunt gebruiken om bv muesli te maken of om gewoon, als een snoepje, op te eten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten