Na de minuscule opbrengst van het drogen van paprika's, bleekselderij en wortels (zie hierover de volgende blog: drogen van paprika, wortel en bleekselderij), liet ik de moed niet zakken en gooide nog 5 mango's in de droogmachine stockli. Deze mango's waren goed rijp en vol van smaak. En, ze moesten echt verwerkt worden.
Het snijden van mango's is best lastig. Er is echter een truc voor: snijd langs de pit een stuk van de mango af:
'
Kerf de 2 buitenkantschijven van de mango als volgt in:
Duw het vel naar binnen en de stukjes komen er mooi uit:
Deze zijn vervolgens gemakkelijk van het vel los te snijden.
Bij de binnenkant van de mango, kan het vruchtvlees langs de pit worden weggesneden:
Ook deze kunnen dan in stukjes worden gesneden. De pit gooi je weg.
Zo kon ik 2 bakken van de stockli met mangostukjes vullen.
De mangostukjes worden gedurende ongeveer 10 uur gedroogd in de stockli op een temperatuur van 70 graden. Ik schreef er al eens eerder een blogbericht over en gebruikte daar een andere temperatuur. Het effect is volgens mij hetzelfde: drogen van mango.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten