6bb2f6147344ad4b92669813e49ea96ec9f7074ab6e543212358076a669813e49ea96ec9f7074a3156441989c524b3fef24cc0c67b44549f60e23c67f45d286bb2f6147344ad4b920d548cb91e27d36215b6e5432123e6cd8d970952e4de0672c

vrijdag 29 maart 2019

Een loeisterk drankje: Sloe Gin


In september van het vorig jaar maakte zette ik sleedoornbessen in de gin : Sloe Gin. Lees alles hierover in de volgende link: het maken van sloe gin.


Deze had al met de kerst gebotteld kunnen worden, maar de smaak wordt beter als je de gin langer laat staan (tip van Yvette van Boven). Dat heb ik dus gedaan. Ondertussen heb ik januari nog een keer 2 flessen Sloe Gin gemaakt met sleedoornbessen die ik nog ik de diepvries had liggen.

Sloe Gin van september 2018 en van januari 2019
Vandaag besloot ik om de flessen Sloe Gin van september te bottelen.

Alles wordt klaargezet.

De drank wordt gezeefd. 

De sleedoornbessen blijven achter in de zeef. 

Het resultaat. 

Even proeven.
De Sloe Gin wordt in flesjes gegoten en gaat nog een keer door de zeef van de trechter.

De drank gaat gemakkelijk door de zeef heen. 

Dit resulteert in 3 flesjes van een halve liter. 


En zo zagen de sleedoornbessen eruit toen ze geplukt werden in september vorig jaar. 
Drink het met mate en geniet ervan, zou ik zeggen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten