Nu het nieuwe oogstseizoen er weer aan komt, is het tijd om de diepvries leeg te maken. Er lagen nog veel pepers. Vorig jaar heb ik een paar potjes sambal gemaakt, die erg in de smaak vielen, vooral bij alle muzikanten die wij over de vloer hebben. De potjes zijn allang op.
Tijd om nieuwe potjes te maken. Hiervoor volgde ik het succesrecept (ha,ha) dat ik vorig jaar heb gevolgd. Als je op de volgende link klikt, kom je bij het recept terecht: sambal van HEX
Ik maakte 2 1/2 keer de hoeveelheid van wat in het bovenstaand recept beschreven staat.
Pepers, gember, knoflook en uien worden grof gesneden in de keukenmachine gedaan. Het kan ook met de hand, dan moet alles heel fijn gesneden worden.
Fijngesneden door de keukenmachine. |
Het resultaat is 10 potjes van 106 ml, ongeveer 150 gram per potje.
Ben benieuwd hoe lang we hier over doen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten