Vorig jaar kocht ik peppadews bij Maggies farm. Bij deze dame kun je allerlei pepers kopen en producten die van deze pepers worden gemaakt. Over mijn bezoek, is hier meer te lezen: bezoek aan Maggies farm
bezoek aan Maggies farm |
peppadews worden gewassen |
Deze peppadews zijn heerlijk om te vullen en als borrelhapje te presenteren. Je kunt ze ook kant en klaar in de winkel kopen. Voor zover ik weet, zitten ze dan in de olie. Ik persoonlijk vind dit te vet. Verder zijn ze ook behoorlijk aan de prijs.
Het is ook mogelijk om ongevulde peppadews in het zoetzuur te kopen. Dit is een mooi alternatief voor als je geen verse peppadews kunt kopen of er gewoon geen zin in hebt om ze zelf in te leggen.
Met deze peppadews als basis, is een borrelhapje zo gemaakt.
Je kunt ze bijvoorbeeld al heel simpel vullen met kant en klare kruidenkaas. Deze keer vulde ik ze met roomkaas en gember.
pepertjes laten uitlekken in een zeef |
nog even op keukenpapier leggen, zodat de pepertjes goed droog worden |
gemberbolletjes in stukjes snijden |
gehakte gemberbolletjes door roomkaas mengen |
vulling in een spuitzak doen |
Het vullen van de pepertjes is nog wel even een ding. Ik heb het eerder geprobeerd met een klein theelepeltje. Dat kan, maar is een heel gemier.
Deze keer had ik een plastic spuitzak bij de hand. Deze zijn heel handig, omdat ze niet schoongemaakt hoeven te worden, maar - na gebruik - weggegooid kunnen worden. Dat had ik dus de vorige keer ook gedaan, met spuitmondje en al. En dat is nu net niet de bedoeling!
Omdat ik het spuitmondje dus niet meer had, heb ik geprobeerd om de peppadews rechtstreeks door het spuitgat van de spuitzak te vullen. En dat ging heel goed!
Dit bracht mij ook op het idee dat hiervoor ook gewoon een (stevige) plastic zak te gebruiken is, waarbij een hoekje is weggeknipt. Je krijgt dan hetzelfde effect als een officiële spuitzak. Dit ga ik de volgende keer uitproberen.
Recept voor ongeveer 15 gevulde peppadews met roomkaas en gember
Ingrediënten
- potje peppadews in zoetzuur ( in winkel te koop in potjes van 400 gram)
- 200 gram roomkaas
- 2 gemberbolletjes in siroop
Werkwijze
- hak de gemberbolletjes in fijne stukjes
- vermeng de gehakte gemberbolletjes met de roomkaas
- doe de roomkaasvulling in de peppadews met een klein theelepeltje of met een spuitzak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten