Een nog niet afgebakken pastei van kerriebloemkool, amandelen en abrikozen voor de kerst |
Rond deze tijd van het jaar, begin ik weer aan kerst te denken. Ik heb een heel mooi boek van Calum Franklin: The pie room. Het is vertaald naar het Nederlands en staat bomvol pies oftewel pasteien: van hartig naar zoet. De uitleg is uitstekend.
Uitgelegd wordt hoe je een pie met ei moet bestrijken, hoe je het deeg uitrolt, welke soorten deeg er bestaan en hoe je deze maakt. Wat ook heel leuk is dat hij vertelt hoe hij ertoe gekomen is om pies te maken.
Er staan werkelijk prachtige pasteien in zijn boek. Ware kunststukken soms, maar ook staan er pasteien in die heel eenvoudig te maken zijn. Ik ga er in ieder geval mee aan de slag. Mijn idee is om met de kerst uit te pakken met een vegetarische en een wildpastei. Daarnaast vind ik de pastei heel interessant en lijkt het me leuk om deze goed onder de knie te krijgen.
Voor de kerst maakte ik een pastei van hert en ale. In alle drukte vergat ik een foto te maken van de afgebakken pastei |
Een stoofpot, waarbij de hoed inzakte omdat ik de pastei niet vol genoeg gevuld had. Maar ik vond hem er toch goed uitzien! |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten