6bb2f6147344ad4b92669813e49ea96ec9f7074ab6e543212358076a669813e49ea96ec9f7074a3156441989c524b3fef24cc0c67b44549f60e23c67f45d286bb2f6147344ad4b920d548cb91e27d36215b6e5432123e6cd8d970952e4de0672c

zaterdag 4 november 2017

zoetzure paprika´s

Wij wonen vlak bij de grens van Duitsland. Regelmatig bezoek ik daar Bauernhof Lindchen: een grote boerderijwinkel met veel zelf gekweekte groenten. Het leuke van deze Bauernhof vind ik dat je daar de seizoenen heel duidelijk terugziet. Momenteel ligt er langs de weg bij de Bauernhof een prachtige berg pompoenen.


 Soms zijn er leuke aanbiedingen. Zo kon ik een partijtje mooie paprika´s voordelig kopen. Ik maakte er potten zoetzure paprika´s van. Het recept vond ik bij Diana's mooie moestuin. Dit was de basis, ik heb zelf wat ingrediënten toegevoegd., omdat wij wel van een beetje pittig houden.


Recept zoetzure paprika's (voor 2 potjes van 0,3 liter)

Ingrediënten
- 500 gram groene en rode paprika's
- 1 laurierblaadje per pot
- een stukje gedroogde peper per pot (hoeft niet)
- een paar gekneusde peperkorrels per pot (hoeft niet)
- 2 theelepels zout
- 1 ui (hoeft niet)
- 100 gram suiker
- 0,75 liter azijn ( ik gebruikte half gewone azijn en half balsamico-azijn)
- 0,75 liter water

Werkwijze
- maak de paprika's schoon en snijd ze in stukken
- pel de ui en snijd deze in halve smalle ringen
- breng de azijn met water aan de kook en voeg suiker en zout toe totdat suiker en zout zijn opgelost
- voeg gesneden paprika en ui toe en kook dit ongeveer 3 minuten mee (niet te lang, want dan verliest de paprika zijn knapperigheid)
- doe een blaadje laurier  en het stukje gedroogde rode peper in de gesteriliseerde potten
- voeg het hete paprika-uimengsel toe
- voeg het hete azijn-watervocht toe tot het paprika-uimengsel helemaal onder vocht staan.
- sluit de potten af en zet ze even ondersteboven

Deze potten een aantal weken laten staan, voordat je ze openmaakt. De paprika's hebben dan het aroma van de kruiden en het azijn-suikermengsel helemaal opgenomen.

Deze zoetzure paprika's kun je bij van alles gebruiken: op een boterham met kaas, bij bami of nasi, bij een hamburger, enzovoort. Net waarbij je het zelf, als aanvulling, lekker vindt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten