Er lagen bevroren bananen in de diepvries om een keer een smoothie van te maken, maar daar kwam het niet van.
Vandaar dat ik bedacht om er een cake van te maken met een lekker drankje erbij, een dessertwijn.
Maar je kunt ook andere drank gebruiken, zoals rum. Het is net wat je in huis hebt. Het is al gauw lekker in de cake.
Recept voor bananencake met een drankje
Ingrediënten
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- flinke snuf zout
- 125 gram gesmolten boter
- 150 gram suiker
- 2 eieren
- rasp en sap van een limoen of citroen
- 100 gram rozijnen
- 75 ml zoete wijn, rum of een ander drankje
- 4 rijpe (eventueel bevroren, die je hebt laten ontdooien) bananen, in dikke plakken gesneden
- 100 gram walnoten
Werkwijze
- wel de rozijnen gedurende minstens 1 uur in de drank
- verwarm de oven voor op 170 graden
- klop de eieren los
- rooster de grof in stukken gebroken, walnoten even in een koekepan
- vermeng alle ingrediënten tot een beslag
- vet de bakvorm in en leg er een reep bakpapier in en vet dit ook in
- stort het deeg in de bakvorm
- bak de cake 1 uur in de voorverwarmde oven
- test met een satéprikker, die je in de cake steekt, of de cake gaar is (de satéprikker komt dan droog uit de cake, is dit niet het geval moet de cake nog wat langer bakken)
- laat de cake even wat afkoelen, voordat je hem uit de bakvorm haalt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten