Met kerst maakte ik portobello's gevuld met guacomole als voorafje. Natuurlijk vergat ik om foto's te maken in alle kerstdrukte. Maar ze waren zo lekker, dat ik het vandaag nog maar een keertje herhaald heb. Bovendien is het een vegetarisch receptje. Altijd handig, als je mensen op bezoek hebt die vegetarisch zijn.
In het blogbericht over advocado's: bewaren van advocado's, kun je lezen hoe ik een basis voor guacomole heb ingevroren. Deze basis gebruikte ik om de guacomole voor de portobello's te maken. In deze basis, is de limoen al verwerkt. Als je hem helemaal vers maakt, volg je het onderstaand recept.
De portobello's worden in de oven gebakken. Ik haal de zaadlijsten eruit, omdat er, naar mijn smaak, anders te weinig guacomole in kan, maar dat hoeft natuurlijk niet.
En dan kunnen ze gevuld worden. Met wat koriander voor de versiering erop. En bijvoorbeeld een leuk besje erbij. Je kunt ook denken aan wat granberriesaus of gebakken gamba's. Net wat je zelf leuk vindt.
Recept gevulde portobello's met guacomole voor 4 personen
Ingrediënten
- 4 portobello's
- 15 gram fijngesneden verse koriander
- 1 fijngesneden rode ui
- flinke snuf chilivlokken of een fijngesneden halve rode peper
- 2 rijpe geprakte advocado's
- 2 eetlepels creme fraiche
- halve geperste limoen of citroen
- zout
- koriander voor de garnering
Werkwijze
- verwarm de oven voor op 170 graden
- meng alle ingrediënten voor de guacomole ( ik gebruikte de ingevroren versie, waar de limoen al in verwerkt was)
- haal de steel uit de portobello's en eventueel de zaadlijsten
- vet een ovenschaal in met olie en leg hier de portobello's in
- laat de portobello's gedurende 15 a 20 minuten garen in de oven
- haal ze uit de oven en giet het eventuele water weg
- laat de portobello's wat afkoelen en vul ze met de guacomole
- garneer af met verse koriander en wat je verder leuk vindt.
Menusuggestie
- gevulde portobello's
- pompoensoep met brood en kruidenboter (recept, zie hier: pittige pompoensoep)
- venkelquiche met roquefort (zie hier het recept: venkelquiche met roquefort} en een vissalade (rucolaslamelange met erbovenop gedrapeerd: gerookte zalm, gerookte forel en gamba's. Als vinaigrette olie en limoen)
- koffie met bonbons
Geen opmerkingen:
Een reactie posten