Op deze blog kun je lezen wat ik allemaal kook, bak en ontdek. Deze ervaringen deel ik graag en ik hoop hiermee anderen te inspireren!
maandag 27 augustus 2018
De allerlaatste verse vijgen: vijgentoetje
Wat hebben we deze zomer veel vijgen gehad! Maar nu loopt het bij ons toch echt af. Van de laatste verse vijgen maakte ik een toetje. Helaas heb ik geen foto's genomen van mijn werkwijze. Vandaar dat hier alleen het recept volgt.
Recept voor een vijgendessert voor 4 glazen
Ingrediënten
- 6 verse vijgen
- sap van 4 sinasappels of sinasappelsap uit een pak
- halve liter volle yoghurt
Werkwijze
- verwijder het steeltje van de vijgen
- pureer alle ingrediënten met een staafmixer of in een blender
- doe dit vijgendrankje in 4 mooie glazen
Ik heb het geserveerd met een sneetje geroosterd krentenbrood met geitenkaas erop. Daarbij een doormidden gesneden vijg met een likje honing. Deze combinatie van zoet en hartig is heerlijk. En het ziet er fantastisch uit!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten