6bb2f6147344ad4b92669813e49ea96ec9f7074ab6e543212358076a669813e49ea96ec9f7074a3156441989c524b3fef24cc0c67b44549f60e23c67f45d286bb2f6147344ad4b920d548cb91e27d36215b6e5432123e6cd8d970952e4de0672c

maandag 27 augustus 2018

De allerlaatste verse vijgen: vijgentoetje


Wat hebben we deze zomer veel vijgen gehad! Maar nu loopt het bij ons toch echt af. Van de laatste verse vijgen maakte ik een toetje. Helaas heb ik geen foto's genomen van mijn werkwijze. Vandaar dat hier alleen het recept volgt.

Recept voor een vijgendessert voor 4 glazen

Ingrediënten
- 6 verse vijgen
- sap van 4 sinasappels of sinasappelsap uit een pak
- halve liter volle yoghurt

Werkwijze
- verwijder het steeltje van de vijgen
- pureer alle ingrediënten met een staafmixer of in een blender
- doe dit vijgendrankje in 4 mooie glazen

Ik heb het geserveerd met een sneetje geroosterd krentenbrood met geitenkaas erop. Daarbij een doormidden gesneden vijg met een likje honing. Deze combinatie van zoet en hartig is heerlijk. En het ziet er fantastisch uit!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten