Naast vergeten groenten, bestaan er ook vergeten vruchten. Tenminste, bij ons wel. Ik schreef al eerder een blog over citrusvruchten die min of meer vergeten waren: vergeten citrusvruchten
Deze keer ging het over appels die al tijden in de groentebak van de koelkast lagen.
Ook waren er aantrekkelijke druiven, althans voor de wespen: deze zijn er niet weg te slaan. Deze druiven zijn inderdaad flink zoet, ook al zijn lang niet alle druiven al blauw.
Verder lagen er in de diepvries nog wat vlierbessen. Deze zijn altijd fijn om toe te voegen aan sap. Ze zijn heel gezond en geven een mooie diepblauwe tot zwarte kleur aan het sap.
Tot slot vond ik nog een enkele aardbei in de koelkast.
Dit alles verwerkte ik, met behulp van de ontsappan, tot een echt heel lekker sapje: bijna zwart van kleur en heerlijk zoet. Hoe een ontsappan werkt, kun je in het volgende blogbericht lezen: werking van een ontsappan
En dit is het resultaat:
Een variant:
Een andere variant die ik maakte, bestaat uit peren, vlierbessen en meloen. Ook erg lekker. De peer en de meloen zijn zoet, de vlierbes is wat wrang. Samen vormen ze een zoet sap met een licht wrang toontje. Leuk gevonden, vind ik zelf: licht wrang toontje. Ik weet niet hoe ik het beter kan beschrijven.
Deze keer had ik bijna 4 litersflessen vol. Deze zijn zo op. Ik doe ze dan ook gloeiend heet in flessen en sluit dit meteen af. Ik weck de flessen niet. Deze sapjes halen de 2 weken niet!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten