Het kleurverschil tussen pindakaas en chocowalnotenpasta |
We hebben langs de weg een partij walnoten gekocht.
Een deel van de walnoten. Er liggen nog wel 10 kilo droog in de kelder. |
Maar goed, al met al had ik 250 gram walnootkernen. Deze werden - gedurende een kwartier - op 150 graden geroosterd in de oven. Door dit roosteren komt de olie, tijdens het malen, gemakkelijker vrij Ook is de smaak dan intenser.
Ervoor |
Erna |
Vervolgens gaan de walnoten in de Magimix.
En wordt gestart met malen.
Net als bij de pindakaas, veranderen de walnoten van een poederachtige massa in een olieachtige substantie. Door krachtig te malen, komt de walnotenolie vrij.
Hierna wordt toegevoegd, naar smaak, cacaopoeder, vanillesuiker en honing.
In mijn geval: 4 volle theelepels cacaopoeder, 1 pakje vanillesuiker en 3 volle theelepels honing. Dit gebeurt onder voortdurend proeven.
Uiteindelijk is het een intense, diep smakende pasta. De smaak van de walnoot, samen met de cacao komt er diep doorheen. Ik zou zeggen: het is een bijna aardse pasta. Erg lekker. Van 250 gram walnoten wordt 1 potje choco-walnotenpasta gemaakt. Ik bewaar hem in de koelkast.
Uiteindelijk is het een intense, diep smakende pasta. De smaak van de walnoot, samen met de cacao komt er diep doorheen. Ik zou zeggen: het is een bijna aardse pasta. Erg lekker. Van 250 gram walnoten wordt 1 potje choco-walnotenpasta gemaakt. Ik bewaar hem in de koelkast.
Er zijn ook handiger notenkrakers dan dit model, waarbij je niet zoveel kracht hoeft te zetten.
BeantwoordenVerwijderenJa, dat klopt. Ik heb inmiddels een veel betere notenkraker.
Verwijderen