Vandaag heb ik rode wijnazijn getapt en wat er van over was overgeheveld in een echt azijnvat. Deze heb ik op de kop getikt in Frankrijk toen ik daar deze zomer was. Wat ik erg handig vind, is dat er bij dit vat een soort plateautje zit.
Ik kon nu ook goed bekijken hoe het met de azijnmoeder was en of deze zich echt had vermenigvuldigd. Ik was verrast door de hoeveelheid azijnmoeders die in het vat zaten. Zeker een stuk of vijf.
Deze hevelde ik over in het azijnvat.
En hierbij werd de resterende rode wijnazijn gegoten.
Dit vat blijft in de keuken staan. Ik vermoed dat er in de winter niet veel mee zal gebeuren. Mijn ervaring is dat de azijn een temperatuur van ruim boven de 20 graden nodig heeft, om zich te kunnen ontwikkelen.
Dit azijnvat staat ook te rusten vol met rode wijnazijn en een paar azijnmoeders. |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten