6bb2f6147344ad4b92669813e49ea96ec9f7074ab6e543212358076a669813e49ea96ec9f7074a3156441989c524b3fef24cc0c67b44549f60e23c67f45d286bb2f6147344ad4b920d548cb91e27d36215b6e5432123e6cd8d970952e4de0672c

donderdag 7 juli 2022

In 5 minuten te maken: tomaten als bijgerecht

 

Vandaag had ik op mijn werk een lunch. We hebben een paar keer per jaar een overleg op een mooie locatie in st Agatha. De keuken daar is eenvoudig en goed. Er is altijd een zelfgemaakte soep met diverse salades, quiches, gevulde groenten, enzovoort.

Omdat ik thuis veel mooie rijpe tomaten heb liggen, had ik speciale belangstelling voor de schaal tomaten die er stond te pronken. Gewoon verse tomaten met wat mozarella en pesto. Ik raakte er meteen door geïnspireerd.

Thuisgekomen keek ik wat ik in mijn koelkast had staan en ging aan de slag.

Van de tomaten sneed ik de zijkanten (topjes) af en sneed ze in 4 stukken. Vervolgens werden ze licht bestrooid met zout en peper.
Ik deed op elk stuk tomaat wat kruidenkaas.
Hierop kwam wat pesto uit een potje.
Nog wat bieslook uit de tuin.
En nog wat groene olijven die in de koelkast stonden.
Een eenvoudige maar lekker bijgerecht. Je kunt er natuurlijk allerlei andere lekkere dingen op leggen. Denk aan kappertjes, basilicumblaadjes, geraspte Parmezaan, schimmelkaas, peterselie, een lekkere olijfolie............ Meestal geeft de inhoud van de koelkast al inspiratie genoeg! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten