6bb2f6147344ad4b92669813e49ea96ec9f7074ab6e543212358076a669813e49ea96ec9f7074a3156441989c524b3fef24cc0c67b44549f60e23c67f45d286bb2f6147344ad4b920d548cb91e27d36215b6e5432123e6cd8d970952e4de0672c

zaterdag 16 september 2017

pizza!

In Duitsland zag ik bij de meelproducten pizzameel liggen. Dit wilde ik weleens proberen (het zal zeker ook in Nederland verkrijgbaar zijn, maar waarschijnlijk duurder).


Als uitgangspunt gebruikte ik het recept wat op het pak staat:
- 660 gram pizzameel
- 2 theelepels zout
- 1 pakje gedroogd gist
- 1 theelepel suiker
- 425 ml lauw water

Dit deed ik in de keukenmachine en liet dit 20 minuten kneden. Dit kan natuurlijk ook gewoon met de hand.


Vervolgens een half uurtje op kamertemperatuur wegzetten onder een doek, zodat het deeg kan rijzen.



Dan het deeg nog even doorkneden. Ik heb er nog wat meel aan toegevoegd tijdens het kneden, omdat het deeg nog wat plakkerig was. Dit deeg in 2 delen verdelen.


En uitrollen maar! Hiervoor gooi je wat bloem op het aanrecht en gebruik je een deegroller.

De ovenplaat invetten met olijfolie en het pizzadeeg hierop leggen. Je kunt dan nog wel wat rollen om het deeg beter op de plaat te krijgen. Het deeg is elastisch dus wijkt steeds iets terug. Maar uiteindelijk win jij!


Vervolgens insmeren met tomatensaus. Hiervoor gebruikte ik natuurlijk mijn eigen gemaakte saus.

info tomatensaus, zie blogbericht 'tomatensaus' 
En beleggen. In mijn geval 1 pizza met ansjovis, zwarte olijven, ui en geraspte kaas.
De andere pizza belegd met zwarte olijven, kleine tomaatjes en geraspte kaas.
Heel simpel.

Vervolgens in een voorverwarmde oven op 220 graden 15 a 20 minuten laten bakken.


Daarbij een groene salade (en een glaasje rode wijn) en je hebt een eenvoudige, lekkere maaltijd. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten