6bb2f6147344ad4b92669813e49ea96ec9f7074ab6e543212358076a669813e49ea96ec9f7074a3156441989c524b3fef24cc0c67b44549f60e23c67f45d286bb2f6147344ad4b920d548cb91e27d36215b6e5432123e6cd8d970952e4de0672c

zaterdag 26 november 2022

Gemberthee van afval?

Als basis voor  pompoensoep gebruik ik naast ui en rode pepertjes, fijngehakte gember.  

Vanochtend was ik druk bezig met deze soep. Terwijl ik de gember schoonmaakte, dacht ik er ineens aan om van de schilletjes thee te trekken.  Bij deze schilletjes deed ik ook wat fijngehakte gember. Het is nu eenmaal zo dat de meeste smaak vrijkomt als er veel oppervlakte is. (Fijn gesneden gember heeft meer oppervlakte dan stukjes schil).  Hierbij deed ik wat zwarte thee voor de kleur. Anders blijft de thee zo bleek....

Dit alles overgoot ik met kokend water en liet dit een paar minuten trekken.
En zo had ik een lekkere, opwekkende thee tijdens het koken. 
Je kunt hem ook maken met als extra toevoeging wat muntblaadjes:


1 opmerking: