6bb2f6147344ad4b92669813e49ea96ec9f7074ab6e543212358076a669813e49ea96ec9f7074a3156441989c524b3fef24cc0c67b44549f60e23c67f45d286bb2f6147344ad4b920d548cb91e27d36215b6e5432123e6cd8d970952e4de0672c

dinsdag 27 juni 2017

gedroogde mango en banaan



Soms kun je echt zin hebben in iets zoetigs. Gedroogde mango en banaan zijn dan uitstekende vervangers van snoep.
Ik schreef in mijn vorige blogberichtje al over het drogen in een droogapparaat, in mijn geval een stockli. Vanuit eerdere droogervaringen, weet ik dat je het fruit in niet te dikke stukken moet snijden. Het valt dan haast niet te drogen. Daarom maakte ik van de mango blokjes en de banaan sneed ik in schijfjes van ongeveer 1 cm.





De bananenchijfjes droogde ik ongeveer 12 uur op 60 graden. Dit duurde erg lang. De mangostukjes waren wat sneller klaar. Ook deze droogde ik op 60 graden.





5 roosters volgepropt met banaan en mango, leveren uiteindelijk 2 flinke porties gedroogde banaan en mango op. Als je de trommels open maakt, komt je een geconcentreerde geur tegemoet van mango en banaan. Ook de smaak is heel intens en zeer fruitig!




















Voor wie het leuk vindt, ben ik nu te volgen op Facebook via HEX - passie voor zelfmaken



Geen opmerkingen:

Een reactie posten