6bb2f6147344ad4b92669813e49ea96ec9f7074ab6e543212358076a669813e49ea96ec9f7074a3156441989c524b3fef24cc0c67b44549f60e23c67f45d286bb2f6147344ad4b920d548cb91e27d36215b6e5432123e6cd8d970952e4de0672c

maandag 19 juni 2017

Nog een keer pepers: sambal

In mijn vorige blogberichtje schreef ik over verschillende pepers.
Van de zeer pittige Habanero-pepers maakt ik sambal.
Op bovenstaande foto zie je alle ingrediënten. Gelukkig kan hierbij de keukenmachine gebruikt worden, in mijn geval een Magimix. Van de pepers hoefde ik alleen maar de kopjes af te snijden, ik heb daarom geen gebruik gemaakt van de werkhandschoenen.
Alle vaste ingrediënten worden in de keukenmachine gegooid en gemaald.
Vervolgens wordt in een pan olie verhit en daar wordt het gemalen mengsel even gebakken, zodat alle smaken vrijkomen.
Voeg dan de ketjap, suiker, kerrie en de geperste limoen toe en laat dit even pruttelen.
En dan kan het in de potjes!

Recept voor sambal

Ingrediënten:
- ongeveer 10 rode pepers (kies zelf de soort peper uit, afhankelijk van je hitte-voorkeur). Kopjes eraf   snijden
- 1 ui in stukken
- 20 gr  (bruine) suiker
- 8 tenen schoongemaakte knoflook
- 100 gr verse schoongemaakte gember
- 50 ml ketjap
- olijfolie om in te bakken
- eetlepel kerriepoeder
- sap van 1 limoen
- snuf zout

Werkwijze:
Rode pepers, knoflook en ui in de keukenmachine fijn malen.
Bak dit mengsel even in een pan met een beetje olie, zodat de smaken goed vrij komen.
Voeg dan de ketjap, suiker, kerrie, limoensap en zout toe en laat dit een paar minuutjes meebakken.
Stop het vervolgens in gesteriliseerde potjes. Eventueel kun je er een laagje olie op doen, dit schijnt de houdbaarheid ten goede te komen.
Vandaag is deze sambal al geproefd bij nasi. Zeer heet! Gelukkig heb ik een liefhebber van heet in mijn gezin! Hij kan wel een theelepel hebben bij een bord nasi! Ikzelf neem er slechts een mespuntje van. 😅

Geen opmerkingen:

Een reactie posten