6bb2f6147344ad4b92669813e49ea96ec9f7074ab6e543212358076a669813e49ea96ec9f7074a3156441989c524b3fef24cc0c67b44549f60e23c67f45d286bb2f6147344ad4b920d548cb91e27d36215b6e5432123e6cd8d970952e4de0672c

vrijdag 2 juni 2017

vlierbloesemchampagne

Het is nog steeds volop mogelijk om vlierbloesem te plukken. De vlierbloesem is er nu in verschillende stadia: volop open, bruin, of nog met gesloten bloempjes. Ik heb er nog maar wat geplukt om, na het succes van de vlierbloesemsiroop, nog wat vlierbloesemsiroop te maken, maar ook om de vlierbloesemchampagne te maken!


  Het was deze woensdagochtend een prachtige, droge dag, ideaal om vlierbloesems te plukken. Het is soms wel uitkijken, want de brandnetels staan overal en ook trof ik een prachtige berenklauw in wording aan!
 Voor deze berenklauwen moet je oppassen. Ze kunnen ernstige brandwonden veroorzaken, maar gedroogd staan ze prachtig in een grote vaas. Ik ben van plan om in de herfst naar dit plekje terug te keren en te kijken of ik deze berenklauw gedroogd kan meenemen.

Voor de vlierbloesemchampagne trof ik meerdere recepten op internet  aan. Ik besloot om er 2 uit te proberen.
Dit is de hoeveelheid vlierbloesems die ik geplukt heb. Ik leg ze altijd even uit op een tuintafel, zodat de eventuele  insectjes kunnen vluchten.
Ik gebruikte een Engels en een Nederlands recept. In het Engelse recept wordt veel meer suiker toegevoegd.

 Verder heb ik, naast suiker,  toegevoegd water, limoenen en witte wijnazijn.
 De 2 emmers staan nu al 2 dagen op een temperatuur van 20 graden, te rijpen. De emmer op de Engelse manier gemaakt ( met veel meer suiker) staat al te gisten.
Ik zal het verdere proces  beschrijven. Het recept dat het beste uitvalt, zal ik op de blog plaatsen. Ik ben erg benieuwd!

2 opmerkingen:

  1. Wanneer of waar vind ik nu het recept van deze vlierbloesem champagne?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het recept is in het volgende blogbericht te vinden van 18 mei 2018: Vlierbloesemchampagne: het HEX-recept

    BeantwoordenVerwijderen