6bb2f6147344ad4b92669813e49ea96ec9f7074ab6e543212358076a669813e49ea96ec9f7074a3156441989c524b3fef24cc0c67b44549f60e23c67f45d286bb2f6147344ad4b920d548cb91e27d36215b6e5432123e6cd8d970952e4de0672c

zondag 11 juni 2017

pittige paprikasoep



Na een debacle met geweckte groentesoep, waarbij alle weckflessen open bleken te staan, waardoor ik de hele partij moest weggooien, besloot ik toch nog een keer soep te wecken. Een ervaren mevrouw van de facebookpagina 'wecken is hip' gaf aan dat dit kwam, doordat ik de soep waarschijnlijk te kort had geweckt: een half uur op 90 graden. Zij adviseerde de soep gedurende een uur te wecken. Wie niet waagt, wie niet wint: een nieuwe poging!
Ik besloot om een pittige paprikasoep te maken.
Hiervoor sneed ik een heleboel paprika's in reepjes







Ik sneed uien, perste knoflook en hakte pepers heel fijn en bakte dit in olie. Ook deed ik  er mild paprikapoeder bij.







 Ik voegde de paprikareepjes toe,gezeefde tomaten en groentebouillon.




Nadat dit ongeveer 20 minuten had gekookt pureerde ik de soep met een staafmixer.
En de pittige paprikasoep was klaar.
Vervolgens dit in gesteriliseerde weckpotten gedaan en dit bijna een uur op 90 graden laten wecken.
Recept voor 4 personen (ik maakte het in zevenvoud: dit levert 7 liter soep op)
Ingrediënten:
- 225 gram in reepjes gesneden  (grotendeels) rode paprika's
- 1 ui in stukjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 groene of rode spaanse peper, fijngehakt
- 1 theelepel mild paprikapoeder
- 3 dl passata (gezeefde tomaten)
- 6 dl groentebouillon (bv gemaakt van een bouillonblokje)
Werkwijze:
Bak de gesneden ui zacht, voeg de geperste knoflook en fijngehakte peper toe. Laat dit even meebakken en voeg de theelepel paprikapoeder toe. Ongeveer een minuutje laten meebakken.
Voeg dan de gesneden paprika's, de gezeefde tomaten en de groentebouillon toe.
Laat dit ongeveer 20 minuten zacht koken. Pureer de massa. Klaar!
Je kunt nog wat fijngesneden basilicum toevoegen.
Wecken:
Ik weckte de soep op 90 graden gedurende een klein uur. Overal lees je dat dit maar 30 minuten zou hoeven. Ik heb hier een slechte ervaring mee en volg het advies van een ervaren mevrouw van de facebookpagina 'wecken is hip' op en laat hem bijna een uur wecken.
Naast deze geweckte potten soep, had ik ook  nog een flinke pan soep over om op te eten. Hij is lekker pittig en heerlijk van smaak!

Nog een keer een batch pittige paprikasoep, april 2018
Ik maakte 9 keer de hoeveelheid, die hierboven beschreven staat. Dat leverde ruim 9 liter soep op. De grote creusetpan zat tot de nok vol.




Ik voegde hieraan fijngesneden platte peterselie toe. Dat geeft een extra smaak en het ziet er mooi uit.


In de weckpotten, in de weckpan en klaar!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten