6bb2f6147344ad4b92669813e49ea96ec9f7074ab6e543212358076a669813e49ea96ec9f7074a3156441989c524b3fef24cc0c67b44549f60e23c67f45d286bb2f6147344ad4b920d548cb91e27d36215b6e5432123e6cd8d970952e4de0672c

donderdag 19 oktober 2023

Een gehaktbrood met verborgen eitjes

 

Een paar jaar geleden deed ik mee met een wedstrijd naar aanleiding van het boek  'de grote oven van van Boven' van Yvette van Boven. Je kon meedoen als je iets uit dit boek bakte en er een mooie foto van maakte. En dat deed ik en toen bleek ik tot de 10 uitgenodigden te behoren voor de finale.  

Dit was de foto:

Inderdaad, een hele mooie foto. Al zeg ik het zelf😍

Over de finale schreef ik het volgende blogbericht: finale 'de grote oven van van Boven Mijn gehaktbrood had veel belangstelling:

Maar de winnaar werd ik niet.  Het was een hele leuke middag.

Terug naar het gehaktbrood: Ik had het al een tijdje niet meer gemaakt en besloot om er vandaag weer eens eentje te maken. Het is een heel gemakkelijk recept met verrassende ingrediënten, zoals veel mosterd, sinaasappelschil, thijm en hoisinsaus (Mocht je geen hoisinsaus in huis hebben: oestersaus of zoete ketjap kan ook). In de smaak van het gehaktbrood zijn deze ingrediënten goed terug te vinden. Ik vind het een aanrader. Het recept is gemakkelijk op internet te vinden, voor al diegenen die het boek niet hebben, bv hier: recept gehaktbrood Yvette van Boven

Hieronder volgen nog enkele foto's van de bereidingswijze:

de helft van het gehaktmengsel wordt in de vorm gedrukt

 
de gekookte eieren worden erin gedrapeerd

de rest van het gehaktmengsel wordt mooi in de vorm gedrukt

het gehaktbrood komt uit de oven

het wordt op een mooie schaal gelegd

zo mooi, hoe de eitjes te voorschijn komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten