maandag 2 april 2018

grote bossen kruiden en een mini-bosje


Voor Pasen had ik de nodige kruiden nodig. Eerste paasdag kwam mijn hele familie bij ons en er moest een grote maaltijd bereid worden. Wel met hulp van mijn schoonzusjes. Zij maken ook het een en ander klaar en dan hebben we samen een gezellig en groot buffet!

Nou viel mij wat op. Ik had wat kruiden bij de super gekocht, maar had te weinig koriander. Ik maakte namelijk Arabisch gevulde eitjes en daarvoor is veel koriander nodig. Nu heb ik helaas geen foto genomen van de prachtige schaal pittige eitjes bestrooid met koriander. Dit maak ik nog een keer, maar dan gefotografeerd en met werkwijze en recept.
Om een lang verhaal kort te maken: ik vroeg mijn oudste zoon, die in Nijmegen woont, om bij de Turkse winkel koriander en peterselie te halen. Dit nam hij op eerste Paasdag mee.  En daar heb ik een foto van gemaakt. Mij viel namelijk het enorme verschil in grootte van bos, in kwaliteit en in prijs op.


Voor de grote bossen koriander en peterselie moesten we 1 euro per bos betalen. Voor het mini-bosje munt in het plastic zakje ernaast meer dan 1 euro. Nou, nou. Dat moest ik even kwijt. Daarbij komt ook nog dat deze grote bossen veel beter van kwaliteit zijn dan het, in plastic verpakte, bosje.

Vervolgens had ik natuurlijk heel veel kruiden over. Daar heb ik heerlijke potjes pesto van gemaakt: koriander, peterselie, knoflookolijven, zout, geroosterde amandelen, geraspte oude kaas en olie met de staafmixer vermalen. Voor de werkwijze zie het volgende blogbericht: werkwijze pesto

om de mooie groene kleur goed te laten zien, heb ik een flesje sinaasappelsiroop ernaast gezet