6bb2f6147344ad4b92669813e49ea96ec9f7074ab6e543212358076a669813e49ea96ec9f7074a3156441989c524b3fef24cc0c67b44549f60e23c67f45d286bb2f6147344ad4b920d548cb91e27d36215b6e5432123e6cd8d970952e4de0672c

dinsdag 10 april 2018

ik haat zevenblad!


En daar is geen woord van gelogen. Elk jaar ga ik moedig de strijd aan met al het zevenblad in mijn tuin. Elke lente opnieuw, is het weer schrikken hoeveel zevenblad er opkomt. Het lijkt steeds meer te worden. En elk jaar laat ik de moed weer zakken. Geen beginnen aan.
Dit jaar kwam ik zoveel berichten tegen over hoe gezond zevenblad is en wat je er allemaal van kan maken, dat ik overstag ben gegaan. Ik heb mijn weerzin overwonnen en heb 2 handen vol zevenblad geplukt.


Dit heb ik samen met peterselie, koriander en wat dille vermalen in de magimix.

dille, peterselie, koriander en zevenblad



Hieraan heb ik oude kaas en knoflookolijven toegevoegd. Vervolgens geroosterde geschaafde amandelen.


En dit alles weer gemixt. In plaats van de magimix, kan ook de staafmixer gebruikt worden.


Even proeven en dan zout naar smaak toevoegen. Ook voeg ik limoensap naar smaak toe. Je zou er ook nog een of meerdere teentjes knoflook aan toe kunnen voegen. Dat heb ik niet gedaan.  In plaats van de oude kaas, kun je ook Parmezaanse kaas toevoegen. Het is net wat je in huis hebt en lekker vindt.

En dit leverde 2, toch wel lekkere, potjes pesto op.


Bovenop de pesto, een laagje olijfolie schenken. Zo blijft de pesto even goed. Ik zet ze, voor de zekerheid, wel in de koelkast.

Een week later:

Een lekker soepje (gele paprikasoep) met een afbakbroodje met de pesto.



2 opmerkingen:

  1. Geweldig zo ga ik het ook zelf een keer maken ,(bedankt) het ziet er zo lekker uit.👍

    BeantwoordenVerwijderen